Kredi Faiz Desteği

Programın Amacı Ve Gerekçesi

Kredi Faiz Desteği programları ile KOSGEB tarafından; küçük ve orta ölçekli işletmelere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek,

  1. Üretim, kalite ve standartlarını artırmaları,
  2. Finansman sorunlarının çözümü,
  3. İstihdam yaratmaları,
  4. İhracata yönelmeleri,
  5. Uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin

sağlanmasıdır.

Programın Kapsamı 

İşletmelerin finansman sorunlarının çözümüne yönelik olarak, yatırım, işletme sermayesi ve ihracata yönelik olarak kullandırılacak kredilerin faiz giderlerinin KOSGEB’ce desteklenmesini kapsar.

Yatırım, işletme sermayesi ve ihracat kredilerinin faizi için KOSGEB tarafından sağlanacak kredi faiz desteğinin üst limiti, esas ve usulleri KOSGEB’ce belirlenerek uygulanacak her bir destek programı kapsamında işletme başına 300.000 TL‘yi geçemez.

Kullandırılacak kredilerin vadesi, faiz oranı ve 48 (kırksekiz) ayı geçmeyecek şekilde geri dönüşü günün koşullarına uygun olarak, KOBİ’lerin lehine olacak şekilde yürürlükte bulunan cari faiz oranlarının altında olmak kaydıyla Türkiye’de yerleşik şubesi bulunan yerli ve yabancı bankalarla yapılacak protokollerle belirlenir.

Kullandırılacak kredinin türüne ve günün koşullarına uygun olarak geri ödemesiz dönem bankalarla yapılacak protokol ile belirlenir.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir