Ağbal: 2017’de işe alınan her yeni işçinin vergi,fon ve primini devlet karşılıyor

Ağbal, vatandaşlara ve iş adamlarına çağrıda bulunarak, 2017 yılında işe alınacak her yeni işçinin, bütün vergisi, fonu ve priminin devlet tarafından karşılandığını anımsattı.

Müracaat eden esnafa bankalar üzerinde 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceğini de kaydeden Ağbal, “Esnafımız 20 Şubat’ta kadar müracaat edebilecek, 27 Şubat’ta inşallah sonuçları açıklayacağız. Bizim isteğimiz bütün başvuranları ve şartları taşıyanları bundan yararlandırmak. 250 bine yakın esnafımız uygulamadan yararlanacak.” dedi.

Bakan Ağbal, esnafa birçok kolaylıklar sağladıklarına işaret ederek, “Maliye Bakanlığı olarak yeniden yapılandırma kanunu yaptık. Burada milyonlarca esnafımız vergi dairesine, sosyal güvenlik dairesine olan prim ve vergi borçlarını yapılandırmış, 36 aya kadar taksitlendirmişti. Burada da yine ocak, şubat ve mart ayında taksitler ödenecekti. Hükümet olarak bir değerlendirme yaptık içinde bulunduğumuzu koşullar itibariyle esnafımızın ödenmesi gereken taksitlerini mayıs ve haziran ayına erteledik.” ifadelerini kullandı.

Mobilyada KDV’yi düşürdüklerini, beyaz eşyada ÖTV’yi indirdiklerini de anımsatan Ağbal, vatandaşları alışveriş yapmaya davet etti.

Bakan Naci Ağbal, “Esnaf ahilik fonu kanun teklifini Meclise sunduk. Dolaysıyla inşallah bu sistem kurulduktan sonra bir esnafımız herhangi bir şekilde dükkanın kapatmak durumunda kaldığında aynı işsizlik sigortası fonunda olduğu gibi iş yerini kapattıktan sonra bu ahilik fonundan kendisine ödeme yapılacak. Bu da esnafımız için büyük kolaylık. Esnaf darda kaldığında devlet elini uzatacak, iyi gününde de esnaf bir miktar katkıda bulunacak. Devlet olarak biz de aynı sandığa para vereceğiz. Esnafımızı zor duruma düştüğünde develet olarak belirli bir süre ödeme yapacağız. Ahilik fonu bütün esnaflarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

AA

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir